“O lume de basm”, in curtea Spitalului de Pediatrie din Pitesti, proiect de arta murala realizat de elevii Liceului de Arta “Dinu Lipatti”

0
981

Proiect de arta murala realizat de elevii Liceului de Arte “Dinu Lipatti”, pe zidul din curtea interioara a Spitalului de Pediatrie din Pitesti, special ca micutii internati sa aiba parte de o bucurie si sa uite pentru cateva momente de suferinta pentru care se afla internati in cadrul unitatii.

Elevii si profesorii Liceului de Arte s-au implicat cu toti sufletul, iar vreme de circa o luna de zile au muncit si au realiza o adevarata opera de arta. “Proiectul este facut cu intentia de a alina suferintele copiilor internati in cadrul Spitalului. Este o lume de basm in care spatiul acvatic, terestru si cosmic se unesc. Intreaga compozitie este organizata in jurul a doua personaje protectoare, iar in centru va fi mama, imaginea materna ca centru de interes.“, a transmis Laurentiu Balta, profesor al Liceului de Arte “Dinu Lipatti” din Pitesti.

Elevii de la Lipatti s-au ales si cu un parteneriat in urma realizarii acestui proiect, pentru ca primarul orasului Pitesti, Cristian Gentea, impresionat de frumusetea proiectului, le-a propus o colaborare cu administratia locala. “V-ati facut cu un parteneriat cu Primaria Pitesti. Noi cautam de mai mult timp asa ceva, ma gandeam la o firma care sa realizeze ceva in genul acesta, dar nu mai este nevoie de nimic. Noi o sa ne ocupam de partea materiala si vedem foarte multe locuri din oras pe care le-am putea infrumuseta asa.“, a declarat primarul Cristian Gentea.

Excepțional proiectul de artă murală realizat de elevii Liceului de Arte „Dinu Lipatti” pe zidul din curtea interioară a Spitalului de Pediatrie! Emoționant cum tinerii empatizează cu nevoile micuților internați! Felicitări artiștilor, elevi și profesori!“, a mai adaugat Gentea.

Managerul unitatii spitalicesti se declara mai mult decat incantat de rezultatul acestui proiect: “Cred ca v-ati convins si dumneavoastra ca este vorba despre o opera de arta aici, este vorba despre o pictura care aduce un zambet inclusiv pe chipul unui adult, ce sa mai zicem pe chipul unui copil, iar eu nu prea am ce sa mai spun mare lucru. Ce vreau eu sa mentionez este ca vreau sa multumesc copiilor, echipei intregi care a lucrat la aceasta creatie, partea materiala este insesizabila, nu prezinta niciun aspect in toata treaba aceasta. Singurul lucru care a contat a fost sufletul si bunavointa si profesionalismul cu care au realizat aceasta pictura.“, a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Pitesti, Tudor Ionescu.

Elevii talentati de la Lipatti nu sunt la “prima abatere” de acest gen. “Noi cei de la Consiliul Judetean si elevii Liceului de Arta am avut o colaborare anul trecut la Baza Nautica de la Budeasa, unde elevii au pictat un zid de o dimensiune mai mare decat acesta, insa poate nu atat de complex ca aici, dar merita vazut si acel proiect, pentru ca talentul si spiritul lor artistic ar trebui promovat ori de cate ori avem ocazia”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Adrian Bughiu.

Elevii talentati au si fost premiati de catre CJ Arges, astfel ca Marius Nicolaescu, vicepresedintele CJ Arges pe zona de investitii, le-a inmanat acestora cate o diploma la finalul evenimentului, in semn de recunoastere si buna implicare in cadrul proiectului de la Pediatrie Pitesti.

 

 

LASA UN RASPUNS