NICIO LOCALITATE DIN ARGES NU VA FI CARANTINATA! Prefectul anunta MASURI SUPLIMENTARE

0
1701

In judetul Arges nu se va mai impune carantina in Pitesti si celelalte 11 localitati care erau supuse analizei in acest sens. Prefectul de Arges, Emanuel Soare, a facut declaratii de presa dupa intalnirea cu primarii (FOTO EXCLUSIV). Erau vizate spre carantinare urmatoarele localitati: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești. “Nu este in acest moment contextul creat astfel incat sa carantinam vreo localitate din judetul Arges.”, a declarat prefectul dupa sedinta cu primarii.

In acest moment am realizat o evaluare, aproape de final, de catre Directia de Sanatate Publica Arges, sa vedem daca sunt indepliniti indicatorii de vreo localitate din judetul nostru. In paralel cu aceasta verificare, am cerut institutiilor care sunt deja pe teren si sunt implicate in asigurarea respectarii masurilor sa imi ofere un raport. De asemena am cerut si un raport sintetic tuturor primarilor din toate localitatile judetului Arges referitor la masurile care le-au indeplinit in aceasta perioada, dar si pentru perioada urmatoare. In aceasta dimineata am avut intalnire cu primarii localitatilor care sunt cele mai afectate de aceste cazuri. Prima intalnire a fost cu primarii localitatilor care se apropie de acesti indicatori, iar a doua cu cei din localitatile care nu au atins acesti indicatori, dar se afla pe alocuri intr-un trend crescator. (…) Noi nu dorim izolarea sau carantinarea, pentru ca in sine aceste masuri nu pot fi decat o ultima solutie, cand tot celelalt vor fi esuat. Si spun lucrul acesta cu toata responsabilitatea. Nu avem in acest moment date porivind adoptarea acestei ultime solutii, si anume carantinarea. Si in acest moment analizam datele. Probabil ca maine la sedinta  Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta vom vedea si analiza transmisa de catre DSP, vom discuta si cu privire la toate aceste rapoarte care ni s-au prezentat de institutiile in masura si de primari. Vom vedea ce masuri se vor impune. Nu este in acest moment contextul creat astfel incat sa carantinam vreo localitate din judetul Arges.”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În ultimele 24 de ore, în judetul Argeș au fost confirmate 129 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 21 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

LASA UN RASPUNS