NOUTĂȚI la Universitatea din Pitești. ADMITERE 2017

0
4910

Cu o singură taxă de înscriere, candidații care doresc să fie studenți ai Universității din Pitești pot depune dosarul la câte specializări își doresc. De asemenea, pot opta pentru una, două sau mai multe specializări, din cadrul unei Facultăți, în funcție de preferințele fiecăruia. ”Anul acesta am concentrat totul în Corpul Central, pentru că ne-am hotărât să dăm prioritate absolută candidaților noștri. Se pot înscrie cu o singură taxă, care este de 100 lei, la câte specializări își doresc.”, ne-a declarat rectorul Dumitru Chirleșan, adăugând că ”Universitatea din Pitești are o ofertă educațională foarte vastă și solidă”.

Prorectorul responsabil de Calitatea Învățământului, Nicolae Viorel, ne-a informat că, anul acesta, UPIT a scos la concurs:

  • 3615 locuri pentru programele de licență, din care: 794 locuri subvenționate, 46 pentru rromi, 46 pentru candidați din Republica Moldova, 5 din diaspora;
  • 3300 locuri pentru programele de master, din care: 416 locuri subvenționate, 29 pentru rromi, 1 pentru candidați din Republica Moldova și 49 pentru diaspora.

Avem mai mult cu peste 40 de locuri la fără taxă, la programele de licență, față de anul trecut, și mai mult cu 20 la cele de master.”, ne-a explicat Viorel Nicolae.

De asemenea, taxele de studiu la UPIT sunt cuprinse între 2900 și 4500 lei, de la specializările umaniste și până la actorie, valoarea unei taxe majorându-se cu circa 200 lei față de anul trecut.

De asemenea, o altă noutate, anul acesta sunt scoase 10 locuri pentru admiterea la actorie, mai exact la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, la Artele spectacolului, program autorizat de Ministerul Educației Naționale. Pentru această specializare, înscrierile se fac în perioada 10 – 22 iulie, probele vor fi susținute pe 23 și respectiv 23 iulie, iar rezultatele finale se vor afișa pe 31 iulie.

Sesiunea de admitere 2017 se desfășoară în perioada 3 – 31 iulie, dar și în toamnă în perioada 1 – 16 septembrie.

LASA UN RASPUNS