Miercuri a fost aprobat proiectul de reducere a CAS cu 5 la sută

0
475

Proiectul legii de reducere a contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie a fost aprobat miercuri în Guvern. Proiectul va fi trimis la Parlament.

”Avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal, în sensul reducerii contribuţiilor de asigurări cu 5 la sută de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul mi-a comunicat că aşteaptă proiectul, îl dezbate în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţiilor, la începutul lunii iulie, va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor, deci poate pleca la preşedinte pentru promulgare”, a declarat la începutul ședinței de miercuri premierul Victor Ponta.

Acesta a spus, de asemenea, că este important ca mai departe, prin toate măsurile fiscal-bugetare şi de combatere a evaziunii fiscale, această măsură să fie sustenabilă pe termen lung. Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, nu de la 1 iulie cum era programat iniţial, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar.

Agerpres.ro

 

LASA UN RASPUNS