Omul de afaceri Catalin Gherzan priveste cu ingrijorare la perspectivele anului 2024: “Nu poate duce decât la o stare economică nefastă.”

0
192

Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024, pe fondul creşterii costurilor operaţionale şi a evoluţiei inflaţiei la un nivel în continuare foarte ridicat, astfel că cei mai mulţi dintre investitori estimează că România ar putea intra în recesiune tehnică în prima parte a acestui an. Potrivit unui sondaj Moneycorp, aproape 37% dintre oamenii de afaceri estimează că economia României va intra în recesiune. “Deciziile de majorare a salariilor, doar în sistemul bugetar, în contradicție cu mărirea obligațiilor fiscale pentru sistemul privat, nu poate duce decât la o stare economică nefastă pentru poporul român.“, a declarat omul de afaceri Catalin Gherzan, fiind de parere ca “societatea românească trece printr-o perioadă de recesiune datorată deciziilor pe care guvernanții le iau, fără a avea profesionalismul de a previziona pentru măcar patru ani, cât le ține mandatul. În perioada de recesiune, activitatea economică se află în declin, se diminuează producția și investițiile, scade produsul intern brut, dar în schimb crește rata șomajului.“.

Marile provocări ale anului 2024 sunt legate de creşterea costurilor operaţionale (preţuri materiale, servicii, costuri de transport, dobânzi etc.) şi scăderea vânzărilor pe fondul deprecierii puterii de cumpărare. De asemenea, investitorii sunt ingrijorati de accentuarea blocajului financiar, intrarea în insolvenţă/faliment a partenerilor şi efectele crizelor multiple la nivel internaţional, generate de conflictele militare.

CITESTE SI: CE a deschis o procedură de sancționare a României și altor 16 state. Catalin Gherzan trage un semnal de alarma 

LASA UN RASPUNS