Mai multe agenții fiscale vor fi DESFIINȚATE? Primarii argeșeni, ÎNGRIJORAȚI: ”Din Mioveni pleacă 4,5% din PIB-ul României și desființăm agenția?”

0
1867

Există zvonul că se dorește desființarea unor agenții fiscale orășenești, motiv pentru care edilul din Mioveni, Ion Georgescu, a ridicat această problemă în ședința de Colegiu Prefectural de vineri. Deși directorul Finanțelor Argeș spune că la acest moment nu mai stă în picioare acest subiect, cu toate că s-a pus problema desființării unor servicii fiscale orășenești, iar prefectul de Argeș a adăugat că a fost doar ”un puseu de inițiativă” pe la începutul acestui an, primarul orașului Topoloveni declară în ședința de Colegiu că subiectul a fost discutat în urmă cu mai puțin de două luni, însă procedura s-ar fi amânat pentru începutul anului următor. Mai mult decât atât, Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni, a adăugat că este nevoie de presiune locală pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Aș vrea să urmăriți pe ce loc este agenția de la Mioveni privind gradul de colectare, pentru că înțeleg că se dorește să fie desființată, iar pentru orice trebuie să mergem la Pitești. Este o prostie. Dacă din Mioveni pleacă 4,5% din PIB-ul României și 20% din exportul României și desființăm agenția fiscală, nu cred că este foarte bine”, a declarat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Imediat după alegeri, cine era ministru de finanțe atunci a crezut că este bine să desființeze serviciile fiscale orășenești și o să facă multă economie în țara asta românească. Vreau să vă asigur că actuala conducere a Ministerului de Finanțe sau actualul Guvern nu are nici cea mai mică idee de a modifica structura Finanțelor Publice în Argeș. Am primit asigurări că serviciile fiscale orășenești nu se desființează. Într-adevăr, era o mare tâmpenie să desființeze Topoloveni, Mioveni și Costești și ce să le faci la oameni, când unii au 70 de kilometri să ajungă la Pitești pentru un magazinaș sau ce au acolo, să își plătescă dările. Sunt bune și condițiile astea fiscale orășenești că sunt acolo, aproape de cetățeni.”, a declarat directorul Finanțelor Publice Argeș, Petre Cojocaru.

A fost într-adevăr un puseu de inițiativă în prima parte a anului, însă a fost foarte repede anihilat. Dar nu am cunoștință, cel puțin la momentul acesta, că la nivelul Finanțelor Publice se va face acest lucru. Și acele semnale le-am primit tot prin buna colaborare cu cei de la Ploiești, cu regionala, prin buna colaborare cu ei. Au dat un semnal pentru că se punea problema pentru mai multe orașe din țară.”, a mai spus prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Primarul din Topoloveni a ținut să îi contrazică pe antevorbitorii săi: ”Lucrurile nu stau tocmai în maniera asta. Ultima întâlnire nu a fost la început de an, a fost acum nici două luni, la Câmpina. Într-adevăr se pune această problemă în continuare, însă a fost amânată până la 1 ianuarie. Noi trebuie să venim cu decizii locale și presiune locală și să susținem lucrul acesta.”.

LASA UN RASPUNS