La Pitesti, actiuni de control privind depozitarile ilegale de deseuri!

0
162

Primăria Municipiului Pitești, prin Serviciul Tehnic – Compartiment Protecția Mediului, alături de comisarii Gărzii de Mediu, a desfășurat o serie de acțiuni comune pentru verificarea amplasamentelor unde au loc depozitări/abandonări ilegale de deșeuri (din construcții, deșeuri vegetale, precum și deșeuri menajere în amestec), conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului.

De asemenea, mai informeaza Primaria Municipiului Pitesti, se fac toate demersurile necesare pentru identificarea proprietarilor acelor terenuri unde sunt semnalate depozitări de deșeuri, aceștia fiind notificați în scris pentru salubrizarea urgentă a perimetrelor vizate și menținerea curățeniei terenurilor deținute.
Zonele igienizate au fost transmise către Poliția Locală a Municipiului Pitești în vederea monitorizării, iar pentru evitarea depozitărilor ulterioare în zonele limitrofe au fost montate bariere pentru împiedicarea accesului.
Periodic au loc acțiuni de verificare a salubrizării localităților, fiind monitorizate în special amplasamentele unde au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, precum și modul în care Primăria Municipiului Pitești aplică măsurile stabilite de eliminare a depozitelor ilegale de deșeuri.
Implementarea măsurilor stabilite de OUG 74/2018, de modificare a legislației de mediu în vigoare privind regimul deșeurilor, pe principiul „poluatorul plătește”, este, de asemenea, permanent, o prioritate pentru autorități și administrație.

LASA UN RASPUNS