Investiții importante în infrastructura școlară, în municipiul Pitești!

0
650

Mai multe lucrări se află în execuție, în unități de învățământ din municipiul Pitești, unele dintre acestea cu termen de finalizare proiect până la terminarea acestuia an, iar altele până la finele lui 2019. Primăria Municipiului Pitești anunță stadiul lucrărilor la investițiile mari din unitățile școlare din oraș:

Reabilitare și modernizare cămin școlar – Colegiul Economic Maria Teiuleanu: Asocierea S.C. VALAH S.R.L. – S.C. SELCA S.A. – S.C. CONS INSTAL PRO 2000 S.R.L. Valoare contract: 5.313.971,21 lei inclusiv TVA.
Se lucrează, suntem în grafic. Lucrarea are termen de finalizare luna mai 2019. În urma reabilitării, cele 96 de camere care existau inițial se vor transforma în:
2 apartamente pentru persoane cu dizabilități, dotate cu grup sanitar propriu, adaptat;
64 de camere cu grup sanitar propriu;
15 apartamente cu bucătărie și grup sanitar propriu;
3 camere pentru pedagogi;
1 sală conferințe;
1 sală lectură;
4 spălătorii, uscătorii, călcătorii (câte una pe fiecare nivel).

Reabilitare termica Cămin școlar Liceul Tehnologic Dacia (lucrări) – Se lucrează. SC CONSTRUCT ECI COMPANY SRL . Valoare contract 544.402,21 lei inclusiv TVA. Se vor realiza urmatoarele lucrari: anveloparea peretilor exteriori ai caminului cu vata bazaltica de 10 cm, inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie PVC, finisarea fatadelor cu tencuiala decorativa, placarea cu polistiren extrudat a placii din beton de peste subsol. Termen de execuție 31.01.2019

Acoperire teren sport -Școala Gimnazială Ion Pillat: Lucreaza S.C. ADACOR CONSTRUCT SERV S.R.L. Valoare contract 498.161,56 lei inclusiv TVA.
Se va realiza o sală de sport pe structură metalică ușoară cu închideri din panouri sandwich , inclusiv la învelitoare, uși de intrare și ferestre din PVC( care să asigure iluminatul natural pe timpul zilei) și a unui vestiar din aceleași materiale cu cele ale sălii de sport, pentru elevi și cadrele didactice. Pardoseala se realizează din tartan turnat, cu dotările interioare aferente. Are termen de finalizare a lucrărilor noiembrie 2018.

Sală de Sport Liceul Ion Cantacuzino: A fost aprobat Studiul de fezabilitate cu o valoare estimată conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției de 2.278.806,18 lei inclusiv TVA. În prezent este în SEAP procedura de achizitie Proiectare si Executie lucrari. Pentru realizarea acestei sali de sport, este necesara devierea retelelor subterane din amplasament (retea termica si retea electrica), cu fonduri din bugetul local.
Prin Compania Națională de Investiții vor fi realizate încă 3 săli de sport, respectiv:
a) Sală de educație fizică Școala Gimnazială Tudor Arghezi;
b) Sală de educație fizică Școala Gimnazială Nicolae Iorga;

c) Sală de sport Liceul cu Program Sportiv Viitorul. Sala va avea o suprafață construită de 1030 mp și o suprafață desfășurată de 1270 mp. Ea va fi dimensionată pentru suprafața sportivă -joc basket, tenis, volei, cu suprafața de gardă aferentă fiecărui sport în parte. Terenul de sport va fi situat la cota intrării și va fi accesibil prin vestiare sau prin legătura directă cu zona de foyer. Terenul de sport va fi dotat cu coșuri de basket fixe, cu braț mobil, prinse de structură. De asemenea se vor pune la dispoziție suport pentru montarea fileului de tenis, volei, a porților pentru practicarea minifotbalului. Suprafețele vitrate din jurul suprafeței sportive vor fi protejate cu plasă sportivă de protecție, prinsă de structura de rezistență.
Sala va fi dotată cu o baterie de vestiare (separate pe sexe/ecchipe) dotate cu dușuri și grupuri sanitare. De asemenea se vor realiza vestiare pentru profesori/arbitri și un cabinet de prim-ajutor
Capacitatea tribunei este de 102 persoane. Zona de tribună va avea liber acces către un grup sanitar destinat publicului.
In vederea promovarii acestor obiective de investitii in etapele urmatoare, Compania Națională de Investiții a solcitat actele de dezmembrare a terenului aferent salilor de sport si extrasele de carte funciara actualizate, care au fost in prezent depuse, astep

Reabilitare cantina LPS (lucrări) – Procedura finalizata si contestata. S-a primit decizia CNSC de reanalizare a ofertei tehnice a castigatorului. Suntem in perioada legala de contestare a deciziei CNSC. Valoarea estimată 3.639.709,01 lei inclusiv TVA. Lucrările vor demara dupa semnarea contractului si predarea ordinului de incepere.
Se vor reface finisajele interioare, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și electrice, repararea tencuielilor și zugrăvelilor deteriorate în urma intervențiilor. Vor fi refăcute finisajele exterioare, trotuarele exterioare, înlocuirea tâmplăriei exterioare și a straturilor terasei necirculabile. Învelitoarea de tip terasă va fi desfăcută în întregime și refăcută. Cantina va fi complet dotată cu echipamente specifice conform normelor aflate în vigoare.

Reabilitare termica si reparatii capitale camin L.P.S. Viitorul
Am demarat procedura de achizitie pentru Proiectare faza DALI prin intermediul Catalogului Electronic, valoarea estimata fiind de 60.000 lei inclusiv TVA.

Stabilizare mal de pamânt Colegiul National I.C. Brătianu
S-a finalizat documentatia de avizare a lucrarilor de interventie.Valoarea lucrarilor este de 650.000 lei inclusiv TVA, conform devizului general, urmand aprobarea acesteia in Consiliul Local si demararea procedurii de achizitie a proiectului tehnic si a executiei de lucrari.

LASA UN RASPUNS