Începând din acest an, curs de producţie TV la Universitatea din Piteşti!

0
403

Vineri, de la ora 13, Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității Pitești organizează masa rotundă cu tema „Monumentele și filmul documentar în Argeș”.

Dialogul va avea ca prefață filmul documentar „Antonești – între istorii și ape”. „Un film despre povestea apariției satului modern model Antonești în urma cu 70 de ani. Satul cu 39 de case și numeroase clădiri publice a fost inaugurat, parțial, în ziua de 17 octombrie 1943. Prizonieri sovietici și italieni au constituit principala forță de muncă. Satul Antonești – ar putea fi considerat cel mai tânăr sat al județului Argeș și singurul exercițiu practic de recuperare a arhitecturii tradiționale românești în contextul afirmațiilor teoretice și experimentale de modernizare a satului românesc expuse în perioada interbelică. Filmul este realizat de Remus Cîrstea, cu sprijinul cetățenilor comunei Corbeni, satul Antonești.”, ne informează decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Piteşti, Constantin Bărbulescu.

La masa rotundă sunt invitați reputați istorici, producători de televiziune, specialiști în gospodărirea patrimoniului cultural național din județul Argeș. Activitatea culturală constituie și un prilej de a deschide festiv cursul de producție TV pentru anul universitar 2013-2014, specializarea Jurnalism.

LASA UN RASPUNS