In Arges! Cadru didactic sanctionat, dupa ce a agresat fizic un elev, in timpul orelor

0
223

Controale in scolile si gradinitele din judet, inainte de revenirea pe bancile unitatilor de invatamant. Potrivit datelor furnizate pe luna noiembrie (2022) de Prefectura Arges, au fost intalnite situatii precum lipsa igienei in unitatile de catering, cantine ori magazinele ce deservesc scolile, dar si cinci cazuri de violenta impotriva copiilor. “Este vorba despre o unitate de învățământ din Câmpulung și de alte 4 din Pitesti. 3 licee, două școli generale.“, a transmis Prefectura Arges.

“Comisia mixtă de control în unități de educație, funcțională prin ordin de prefect, este în activitate. Luni, elevii revin în bănci. Este necesar să avem grijă de sănătatea și siguranța lor.”, a transmis prefectul de Arges, Radu Perianu, acesta punctand si o parte din situatiile intalnite in teren de comisia de control: “Lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine ce deservesc școli. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Le atrag atenția tuturor agenților economici că nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur încât elevii au nevoie și de mai multă protecție.

Insist pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor! A fost încă de la semnarea Ordinului, unul dintre obiectivele Comisiei. Jandarmeria Argeș a verificat situația și a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 de lei, dar și avertismente.

5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor- o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate.

Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții.”, a transmis Radu Perianu, prefect de Arges.

Foto: Descriptiv

 

LASA UN RASPUNS