Important pentru firmele care livrează alimente! DSVSA Argeș, privind reducerea riscului de contaminare cu COVID-19

0
195

Pentru a preveni raspandirea COVID-19 personalul care asigura transportul/livrarea trebuie sa pastreze permanent distanta sociala de 1,5 metri fata de lucratorii din unitatile de vanzare cu amanuntul, precum si fata de cumparatori, anunță Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța AlimentelorArgeș.

”Personalul care asiguta transportul/livrarea trebuie sa poarte masca de protectie, manusi si trebuie sa utilizeze in permanenta mijloacele de dezinfectie amplasate la nivelul intrarilor/ferestrelor de unde preiau comenzile. Dupa fiecare livrare personalul trebuie sa isi dezinfecteze manusile,precum si mainile odata cu schimbarea manusilor, folosind solutii dezinfectante pe care trebuie sa le aiba mereu asupra sa.
Cutiile/gentile/containerele in care se introduc alimente trebuie curatate/dezinfectate obligatoriu de doua ori pe zi, cu o diferenta de minim 4 ore intre cele doua operatiuni.
La sfarsitul zilei de lucru vehiculele/autovehiculele trebuie curatate si pulverizate cu o substanta cu potential virulicid.
In cazul in care persoana responsabila de preluarea si livrarea comenzii prezinta semne clinice specifice bolilor respiratorii,aceasta nu trebuie sa mai preia comenzi si sa notifice de urgenta compania care gestioneaza platforma.
In baza notificarii de la punctul anterior compania care gestioneaza platforma on-line trebuie sa blocheze imediat accesul persoanei respective, respectiv blocarea preluarii si livrarii alimentelor catre consumatorul final.
Pe intreaga perioada de la preluarea comenzii si pana la livrarea acesteia, in mod obligatoriu, persoana responsabila la solicitarea organelor de control trebuie sa ofere informatii pe baza carora sa poata fi realizata trasabilitatea. Pentru recunoasterea cu usurinta a persoanelor implicate in activitati de preluare si livrare pe baza de comanda, trebuie ca toate containerele/cutiile/gentile sa fie inscriptionate vizibil si sa se evidentieze ca sunt destinate in exclusivitate pentru alimente/mancaruri gatite.
Companiile care gestioneaza platforme on-line vor efrectua instructaje cu personalul responsabil si va desemna o persoana care va supraveghea respectarea prezentelor recomandari.”, se arată într-o informare semnată de către diretorul DSVSA Argeș, Dumitru Sorin Sorescu.

LASA UN RASPUNS