Guvernul pregateste modificarea legii, dupa TRAGEDIA de la clubul Colectiv!

0
712

In sedinta de marti, Guvernul va discuta modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei. Actul normativ se afla in lucru, ministerul Justiţiei şi MAI pregătind modificarea legii în acest sens.

De asemenea, se caută formule pentru a elimina din legislaţia în vigoare posibilitatea acordării autorizaţiilor de funcţionare în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

Şedinţa săptămânală a Guvernului a fost devansată cu o zi pentru ca Executivul să acorde urgent ajutoare familiilor care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Clubul Colectiv, dar şi pentru a face unele modificări legislative la cererea MAI şi ISU, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Acţionarii de la Colectiv au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În cazul primei acuzaţii, Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani, însă în situaţii precum cea de faţă în care numărul victimelor este mai mare de două persoane, pedeapsa se poate majora cu cel puţin încă jumătate. Ceea ce înseamnă că patronii de la Colectiv riscă pentru această infracţiuni 10 ani şi jumătate de închisoare.

LASA UN RASPUNS