GREU DE CREZUT! Cel mai bine plătit pensionar din Europa este din…Argeș!

0
1390

Pensionarul cel mai bine platit din Europa este din Romania. Potrivit datelor publice oferite de Casa Nationala de Pensii, fostul procuror sef Gheorghe Balasoiu incaseaza lunar o pensie neta de 51.334 lei, echivalentul a aproximativ 11.000 de euro. Acesta este din județul Argeș și, înainte de maririle acordate de stat in luna iunie, Gheorghe Balasoiu incasa lunar 34.700 lei net. El a beneficiat astfel de o marire de 16.634 lei.

Din totalul de 56.816 lei – pensia bruta -, 3.609 lei provin din contributia obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adica din Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat.

Pensia lui Bălășoiu este cea mai mare din Europa, la categoria cetățenilor care nu au deținut demnități în stat, arată jurnaliștii România TV.ro.

În alte țări din Europa, pensii mai mari decât Gheorghe Bălășoiu au numai foștii președinți de state, care, la fel ca la noi, cumulează pensia pentru calitatea de fost șef de stat cu pensia corespunzătoare activității din sectorul public pe care a prestat-o anterior preluării mandatului de președinte. Spre exemplu, François Hollande, fostul președinte al Franței, are o pensie brută de 6.220 de euro pe lună.

LASA UN RASPUNS