Frumoasa și talentata Irina Maria Aldea: ”Am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea să mă fac bine!”

0
2662

Are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor! Dacă vreți să ajutăm aceasta frumoasă și talentată copilă să depășească acest teribil episod din viața ei, haideți să contribuim cu o sumă cât de mică, pentru a se strânge suma necesară intervenției chirurgicale.

Irina Maria Aldea este copilul fenomen din Pitesti care impresiona prin talent, daruire si perseverenta. Picteaza in ulei pe panza, de la doi ani, si la numai trei ani, Irina avea prima expozitie. Portofoliul sau numara 150 de picturi in ulei, expuse in galerii nationale si internationale. Si, cand nu picteaza, Irina, in putinul timp ramas, scrie si poezii. A lansat pana astazi, la aproape 14 ani, 3 volume de poezii si eseuri scurte.

AM NEVOIE DE AJUTORUL VOSTRU!
Vreau sa multumesc in primul rand echipei de medici, dr. Fofana si dr. Tarnoveanu de la Spitalul Marie Curie, care m-au operat pe data de 22.07.2019 de tumora osoasa craniana, biopsiata!, în al doilea rand tuturor care m-au ajutat si au fost alături de mine, si celor care ma vor ajuta de acum inainte! Trebuie să mă operez într-o clinică din Turcia, deoarece tumora este străbătută de un vas principal de sânge și intervenția nu este posibilă în țară! Am nevoie de ajutorul vostru pentru a putea sa ma fac bine! Cei care sunt dispuși să mă ajute să ajung la Memorial Hospital din Istanbul, unde operatia costa 12000 de euro, ii rog sa ma ajute! Orice sumă conteaza! Va multumesc din suflet!”, a fost mesajul postat de Irina pe pagina de Facebook.

Irina, printre rime si acuarele, duce o lupta impresionata cu viata, fiind diagnosticata la sapte ani, cu o grava boala genetica, trombofilie severa cu deficit de factor V Leiden, care ii provoaca dureri chinuitoare si sangerari nazale masive. La opt ani a suferit un accident vascular cerebral la limita si, de atunci, la fiecare trei luni, a mers in Italia, deoarece in tara nu exista tratament pentru acest diagnostic, costurile ridicandu-se la 10.000 Euro o data la trei luni. Din nefericire, toate eforturile familiei au acoperit bugetul terapiei, doar pentru 4 ani, statul “neputand” acoperi niciun leu. Din 2015, Irina n-a mai ajuns in Italia. Nu mai poate picta cum facea odata. A ramas cu o hemipareza stanga, dupa AVC. Si cum toate cele expuse n-ar fi epuizante si traumatizante psihic si fizic, anul acesta, in aprilie, Irina a fost diagosticata cu o formatiune osoasa craniana frontala stanga biopsata. In iulie a fost supusa unei interventii chirurgicale, tumora neputand fi extirpata deoarece este puternic vascularizata. Acum, singurul raspuns pozitiv pentru ca tumora sa fie inlaturata, a venit din Istanbul. Costurile ajung la aproximativ 12.000 Euro.

Sansa la o viata normala, pentru Irina, inseamna, azi, cateva mii de euro.

Contul umanitar este deschis la BCR pe numele ALDEA IRINA MARIA

RO61RNCB0022140869840001

LASA UN RASPUNS