FOTO. Mușăteștiul a îmbrăcat straie de sărbătoare. Oficialitățile, impresionate de Muzeul Satului

0
1695

Mușăteștiul a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu prilejul primei ediții a Zilei Comunei. Portul tradițional a fost scos din lăzile de zestre, fiind purtat cu mândrie de copiii din localitate.

Întâmpinați cu pâine și sare, alături de reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local la sărbătoare au fost prezenți senatorul Serban Valeca, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă, prefectul Emilian Dragnea și subprefectul Gabriel Stoian, consilieri județeni și nenumărați primari argeșeni, printre care edilii din Nucșoara, Aninoasa, Tigveni, Pietroșani, Coșești, Rociu, Valea Iașului, etc.Președintele Dana Manu i-a înmânat o plachetă de excelență, simbol al respectului acordat de comunitate tradițiilor și valorilor locale, cu prilejul primei ediții a Zilei Comunei fiind deschis și Muzeul Satului, în cadrul Căminului Cultural “Constantin Dobrescu – Argeș” Mușătești. ”Am fost peste tot prin județ și este cel mai bogat Muzeu al Satului de la noi. Au un muzeu foarte interesant.”, ne-a declarat primarul comunei Rociu, Aurel Bălășoiu.La invitația primarului comunei Mușătești, Constantin Oancea, oficialitățile au vizitat Muzeul Satului, au scris în cartea de onoare, aceștia fiind impresionați de ce au văzut în localitate, felicitându-i totodată pe cei care s-au ocupat de organizarea acestuia.
Au fost acordate diplome de fidelitate pentru 80 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și diplome de excelență mai multor persoane publice care de-a lungul timpului au ajutat comuna.Atmosfera a fost asigurată de mai multe ansambluri folclorice din zona Argeșului, dar și de artiști cunoscuți la nivel național. Localnicii au încis jocul încă de la începutul spectacolului și s-au bucurat de spectacol oferit de prima ediție a Zilei Comunei Mușătești.

LASA UN RASPUNS