FMI arată că măsurile Guvernului Orban pentru susținerea firmelor și a populației în pandemie, plasează România pe ultimul loc în UE!

0
75

Fondul Monetar Internațional confirmă semnalele transmise de către PSD, anunta Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges, dupa ce FMI arată că măsurile introduse de către Guvernul Orban pentru susținerea firmelor și a populației în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus plasează România pe ultimul loc în UE și în rând cu state din Africa, America Centrală și Asia!

“PSD a atras în repetate rânduri atenția că Guvernul PNL a scăpat pandemia și economia de sub control. Mai mult, PSD a arătat cu date concrete că măsurile luate de către Guvernul Orban pentru susținerea economiei nu sunt suficiente și nici solide. Ei bine, nimeni altul decât Fondul Monetar Internațional confirmă semnalele transmise de către PSD.

Astfel, FMI arată că măsurile introduse de către Guvernul Orban pentru susținerea firmelor și a populației în contextul crizei economice cauzate de combaterea pandemiei de coronavirus plasează România pe ultimul loc în UE și în rând cu state din Africa, America Centrală și Asia!

În cele mai multe țări din aceste regiuni, guvernele au făcut un efort de la buget mai mic de 2,5% din PIB pentru susținerea firmelor și a populației prin cheltuieli cum ar fi cele pentru sănătate sau prin amânări și scutiri de taxe.

În funcție de aceste cheltuieli, România, cu un efort bugetar de 2,17% din PIB, este ultima în UE și pe poziția 114 dintre 191 de state analizate de Fondul Monetar Internațional (FMI)!

Iar la măsuri fiscale, potrivit bazei de date a FMI, România nu stă prea bine, fiind devansată chiar și de Republica Modova, care a alocat 2,24% din PIB pentru sprijinirea firmelor și populației!

De fapt, Guvernul PNL doar a mimat lupta împotriva pandemiei, fiind în schimb preocupat de conservarea puterii și de tunuri financiare pentru clientela politică!”, declara Simona Bucura Oprescu (foto interior).

LASA UN RASPUNS