Firmă de exploatarea lemnului din Argeș. Dosar penal și amendă consistentă!

0
887

Un control a fost făcut la o firmă de exploatarea lemnului din comuna Schitu Goleşti. Totul a pornit de la faptul că reprezentanţii firmei au depozitat o cantitate mare de material în apropierea căii ferate şi chiar pe calea ferată folosită pentru manevră, în Staţia Lăzăreşti. În timpul controlului s-a constatat că reprezentanţii societăţii deţineau o cantitate mare de lemne a căror provenienţă nu o puteau justifica. În încercarea de a remedia situaţia, au întocmit nişte acte în timpul controlului, ceea ce a înrăutăţit situaţia administratorului firmei care s-a ales cu dosar penal pentru fals şi uz de fals.

În luna mai, timp de două săptămâni, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi și de la transporturi din Craiova și Argeș, în cooperare cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti și specialişti ai Ocolului Silvic Mihăeşti, au efectuat verificări la un punct de lucru din comuna Schitu Goleşti, sat Lăzăreşti, județul Argeş, aparţinând unei societăţi comerciale cu obiect de activitate exploatarea forestieră.

A fost efectuată inventarierea scriptică şi faptică a materialului lemnos depozitat atât în incinta depozitului, cât şi în afara acestuia.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş au întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei silvice, prin care au sancţionat societatea comercială în cauză conform Legii nr. 171/2010, cu amendă de 6.000 de lei.

De asemenea, a fost luată măsura complementară de confiscare a 385,67 m.c. de material lemnos, în valoare de 61.700 de lei, depozitat în exteriorul punctului de lucru.

Totodată, inspectorii Gărzii Forestiere au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.000 de lei, conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În urma verificărilor efectuate, a fost întocmit dosar penal administratorului societății comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals“, transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

LASA UN RASPUNS