Finanțe Argeș: S-a diminuat fenomenul infracțional la nivelul județului

0
295

În primul semestru al anului 2019, fata de perioada similară a anului 2018, s-a constatat o diminuare a fenomenului infracțional la nivel judetean, numărul sesizarilor penale întocmite si transmise organelor de cercetare fiind în scadere, anunță șeful Finanțelor Publice Argeș, Lucrețiu Tudor, într-un material prezentat în ședința de Colegiu Prefectural. S-a constatat o diminuare a fenomenului infracțional, în conditiile în care numarul de inspectii fiscale efectuate a crescut fata de perioada similara anului precedent.

Astfel, în perioada 1.01 – 30.06.2019, în urma efectuarii a 522 inspectii fiscale, au fost atrase la bugetul general consolidat al statului sume suplimentare in valoare de 195.722 mii lei, au fost aplicate un numar de 20 de sanctiuni cu o valoare a amenzilor si confiscarilor de 762 mii lei si s-a diminuat pierderea fiscala cu suma de 6.583 mii lei. Totodata, în perioada de referinta, s-au efectuat un numar 207 de controale inopinate, încrucişate sau constatari la fata locului in baza prevederilor art. 134, alin. 2, respectiv art. 65 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, s-au intocmit si transmis organelor de cercetare penala un numar de 7 sesizari penale, pentru un prejudiciu in suma de 12.023 mii lei, iar organele de inspectie au instituit 7 masuri asiguratorii in valoare de 9.846 mii lei.

În ultima perioada, la nivelul judetului Arges s-a constatat o diminuare a fenomenului de evaziune fiscala datorita, în primul rand, masurilor legislative venite in sprijinul contribuabililor care întâmpină dificultati financiare în achitarea obligatiilor datorate bugetului general consolidat, acestia avand posibilitatea accesarii unor facilitati fiscale, constand în esalonari la plata si bonificatii acordate. Aceste masuri, împreuna cu cele adoptate recent, referitoare la restructurarea obligatiilor bugetare restante la 31.12.2018 si anularea unor accesorii, au avut si vor avea un impact pozitiv asupra nivelului veniturilor colectate din arieratele bugetare, stimuland contribuabilii să își achite obligatiile principale, pentru a beneficia de anularea obligatiilor fiscale accesorii.”, a transmis șeful Finanțelor Publice Argeș, Lucrețiu Tudor.

LASA UN RASPUNS