Filmele de duminică, de la Cinematograful ”București”, din Pitești

0
446

„De ce trag clopotele, Mitică?” și „Dovlatov”, filmele de duminică de la Cinematograful „București”.

Filmul de sâmbătă, 18 august 2018, de la Cinematograful „București” din Pitești, a fost reprogramat pentru a doua zi întrucât Filarmonica Pitești organizează un mare concert în acea seară.
Astfel, duminică, 19 august, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, realizat în 1981, în regia lui Lucian Pintilie. El are la bază un scenariu alcătuit din mai multe texte scrise de Ion Luca Caragiale, cel mai important fiind piesa „D’ale carnavalului”. Filmul a fost interzis din ordinul personal al lui Nicolae Ceaușescu și a fost difuzat după 1990. În distribuție: Victor Rebengiuc (Pampon), Mariana Mihuț (Mița), Petre Gheorghiu (Crăcănel), Tora Vasilescu (Didina), Gheorghe Dinică (Nae), Mircea Diaconu (Iordache), Florin Zamfirescu (Catindatul), Ștefan Iordache (Mitică).
Prețul unui bilet la „De ce trag clopotele, Mitică?” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Tot duminică, 19 august, dar de la ora 20.00, va fi proiectat filmul „Dovlatov”. Regia este semnată de Aleksey German, în rolurile principale fiind actorii Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka și Artur Beschastny.Filmul „Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care vor scăpa ulterior odată cu emigrarea în New York, lăsând în urmă tot ce au construit.
Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi, ne anunță managerul unității, Jean Dumitraşcu.

LASA UN RASPUNS