Emmanuel Macron, noul PREȘEDINTE al Franței. Detalii de la FAȚA LOCULUI, despre atmosfera din Hexagon

0
1369

Emmanuel Macron a câștigat detașat al doilea tur de scrutin. Aproape 47 de milioane de francezi au fost chemaţi la urne, duminică, pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, având de ales între candidatul de centru Emmanuel Macron şi candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen. Toate secţiile de votare din Franţa s-au închis la ora locală 20.00 (21.00 ora României). Rata de participare ar urma să ajungă la 74% potrivit unei estimări făcute de institutul Elabe pentru BFMTV.Exit-poll-urile arată că Emmanuel Macron ar fi obţinut 65,8% dintre voturile exprimate, iar Marine Le Pen 34,2%. Macron este astfel noul președintele ales al Franței.

Acesta a declarat pentru AFP că o “nouă pagină s-a deschis” pentru Franţa, “cea a speranţei şi încrederii regăsite”.

“O nouă pagină din istoria noastră lungă se deschide în această seară. Vreau să fie cea a speranţei şi încrederii regăsite”, a spus Macron.

Alina Buttafoco, cetățean român, stabilit în Franța, un cadru didactic ce a cochetat cu politica în județul Argeș, a transmis pentru www.ziarulargeșenilor.ro, în urmă cu puțin timp, că la acest moment sunt adunați la Louvre susținătorii lui Macron, așteptându-l pe noul președinte al Franței la declarații: ”Atmosfera este una de sărbătoare în tabăra lui Macron. Acesta este comparat de analiști cu Napoleon, fiind cel mai tânăr președinte al Franței, dar inclusiv din punct de vedere fizic. De cealaltă parte, în tabăra lui Marine Le Pen, s-a văzut dezamăgirea pe chipurile susținătorilor. Aceasta a ținut deja și un scurt discurs, anunțând astfel că va reconstitui partidul din punct de vedere politic și că va rămâne alături de Franța. Adepții acesteia sperau măcar la un scor de 40%. Francezii au ales însă un viitor european.”.

LASA UN RASPUNS