DREPT LA REPLICĂ. ”Nu dorim să ne lansăm într-un conflict neproductiv”

0
759

Ca urmare a unui articol apărut în Ziarulargeșenilor.ro, cu titlul ”SCRISOARE DESCHISĂ. Campanie împotriva unui proiect care ”va polua aerul argeșenilor””, departamentul de comunicare Yildiz Entegre a transmis un drept la replică. Vă transmitem integral, în rândurile de mai jos, întregul text transmis de reprezentanții societății:

DREPT LA REPLICĂ

Am citit, cu regret, scrisoarea deshisă publicată de reprezentanții Asociației de Turism și Ecologie pentru Tineret Zimbrul Carpatin în ediția din 21.04.2017 a ziarului “Ziarul Argesenilor” și considerăm că afirmațiile enunțate în document sunt nefondate și speculative.

Suntem îngrijorați de opinia asocației atât la adresa unui investitor cât și a instituțiilor statului român, fără a avea ca bază documente sau fapte concrete. Considerăm că, termenii generici folosiți ca temei pentru lansarea unor acuzații, pot crea confuzie în rândul opiniei publice. O bună informare stă la baza atenuării oricărui conflict iar noi suntem deschiși dialogului cu orice reprezentant al societății civile pentru rezolvarea neclarităților în privința activității noastre în România.

Nu credem că un tir de întrebări retorice este în măsură să rezolve problemele României, invocate de această asociație, ci mai degrabă o discuție onestă sau un plan de măsuri concrete. Suntem în România pentru a respecta tradiția și legile românești, precum și principiul transparenței pe care funcționăm dintotdeauna. Acest principiu a funcționat atât în raport cu autoritățile cât și cu angajații români și suntem contrariați de atitudinea unei fundații care a ales o comunicare indirecta în locul unei discuții deschise.

Nu ne-am putea permite să venim într-o comunitate alături de care vrem să creștem, să investim 150 de milioane de euro și să riscăm slujbele a peste 450 de oameni pentru o autorizație lipsă. Compania pe care o reprezint în România are o istorie de peste 120 de ani iar tradiția și respectul față de oameni sunt fundația întregii noastre activități. Am venit în România cu dorința de dezvolta un proiect care va aduce beneficii bugetelor locale și de stat dar și membrilor comunității și nu dorim să ne lansăm într-un conflict neproductiv” a declarat Mustafa KORKMAZ, reprezentantul companiei Yildiz Entegre în România.

Suntem deschiși oricărui dialog cu reprezentanții societății civile pentru că activitatea noastră presupune prelucrarea unei mase de lemn de calitatea 3 și 4, lucru legal și non-intruziv asupra mediului. Mai mult, afirmații conform cărora vom scoate profitul din țară sunt în afara oricărui fundament atât logic cât și economic.

Ne exprimăm disponibilitatea de a pune la dispoziția autorităților toate documentele necesare pentru a elimina orice urmă de îndoială asupra legalității funcționării fabricii din Oarja, cu bună credință și din respect față de statul român sub autoritatea căruia ne desfășurăm activitatea.

Departamentul de comunicare

YILDIZ ENTEGRE

LASA UN RASPUNS