Dosarul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Procesul se va judeca la o altă instanță

0
847

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare depusă de jurnaliştii Radu Tudor, Grigore Bianca, Savaliuc Răzvan Ovidiu, Ciuvică Mugur Cristian, Gâdea Emanuel Mihai şi S.C. Antena 3 S.A, care cereau ca procesul să se judece de la o altă instanţă din ţară, fiind nemulţumiţi de faptul că la Curtea de Apel Piteşti le-au fost respinse mai multe cereri. Procesul lui Laueri Codruţa Kovesi a fost mutat de la Piteşti.

Cauza a fost strămutată pentru a doua oară, de această dată dosarul mergând pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. De asemenea, judecătorii de la Secția I civilă a ÎCCJ au anulat actele de procedură îndeplinite în acest dosar de Curtea de Apel Pitești privind încuviințarea și/sau respingerea probelor. A fost anulată și încheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Pitești rămăsese în pronunțare în acest dosar. Decizia este definitivă.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu. Procesul s-a judecat la instanţe din capitală, Curtea de Apel Bucureşti, dând câştig de cauză şefei DNA. Atunci a fost pentru prima dată când Antena 3 şi jurnaliştii amintiţi au cerut strămutarea, procesul mutându-se la Curtea de Apel Piteşti în 2016.

LASA UN RASPUNS