Decizie SOC a rectorului Universitatii din Pitesti! Si-a dat DEMISIA! Ce l-a determinat sa faca acest gest

0
1283

Rectorul Universitatii din Pitesti, Ionel Didea, si-a dat demisia din functia de rector al Universitatii din Pitesti. Decizia acestuia a luat pe nepregatite pe foarte multi, mai ales ca informatia este una oficiala. Universitatea din Pitesti a trimis un comunicat prin care informeaza ca intr-adevar Didea a renuntat la mandatul de rector si explica si de ce s-a intamplat acest lucru.

“În data de 18 iunie 2015, domnul prof.univ.dr. Ionel Didea, a comunicat domnului Mihai Sorin Cîmpeanu – ministrul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice faptul ca incepand cu aceasta data renunta la mandatul de rector al Universitatii din Pitesti. De mentionat faptul ca, in Contractul de management incheiat cu Senatul Universitatii din Pitesti este prevazuta ca situatie de incetare a contractului ,,renuntarea rectorului la mandatul incredintat.

Motivul rezida intr-o situatie tensionata existenta intre administratie si Sindicatul Liber al Universitatii din Pitesti, generata de punerea in aplicare a dispozitivului unei hotarari judecatoresti. Pentru a evita unele actiuni de protest planificate de presedintele SLUP-lect.univ.dr. Mircea Barbuceanu, precum boicotarea sesiunii de examene, pichetarea sedintelor Consiliului de Administratie si ale Senatului Universitatii din Pitesti, activitati care pericliteaza grav imaginea institutiei noastre, domnul prof.univ.dr. Ionel Didea a decis sa renunte la mandatul de rector, refuzand sa semneze unele documente care au fost considerate ilegale in opinia ordonatorului de credite, insa a caror semnare este solicitata insistent de catre membrii Sindicatului Liber al Universitatii din Pitesti.

Pentru o informare corecta cu privire la derularea activitatilor, va anexam la prezenta memoriul inaintat de domnul prof.univ.dr. Ionel Didea, domnului Mihai Sorin Cimpeanu- ministrul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.”, se arata in comunicatul emis de UPIT.
Saptamana viitoare se va decide cine va prelua sefia Universitatii din Pitesti in cadrul Senatului UPIT.

LASA UN RASPUNS