De renume internaţional! Vine la noi in judet!

0
669

Joi, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, stagiunea 2014-2015 Filarmoncii Pitesti se deschide cu un concert simfonic Beethoven. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi violonistul de renume internaţional Răzvan Stoica vor interpreta Uvertura Făpturile lui Prometeu, Concert pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 3 Eroica, aparţinând marelui compozitor german.

Născut în România, într-o familie de muzicieni, Răzvan Stoica a cântat de la o vârstă fragedă, performanţele interpretative atrăgând atât atenţia publicului, cât şi a presei. După ce absolvă Liceul „George Enescu” din Bucureşti, îşi finalizează studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, şi arta dirijorală.

Deşi tânăr, a întreprins turnee în toată lumea, câştigând numeroase premii internaţionale. Este singurul român care a câştigat, în cei 44 de ani de când se desfăşoară, concursul New Talent de la Bratislava, desfăşurat sub egida Uniunii Europene de Radio şi acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Violonistul român a concurat cu 170 de competitori. Împreună cu sora sa, pianista Andreea Stoica, a format Duo Stoica, repurtând succes după succes.

A înregistrat CD-uri cu lucrări semnate Paganini şi Lalo. Cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a obţinut-o în urma unui concurs. Anul acesta, violonistul Răzvan Stoica va concerta în Statele Unite ale Amerciii la celebra sală de concerte Carnagie Hall. Este director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam.

LASA UN RASPUNS