Dacia lucreaza la UN NOU MODEL ELECTRIC! Cand VA FI LANSAT pe piata

0
240

Dacia lucrează la un nou model electric, după succesul cu Dacia Spring. Compania mai produce un model complet diferit.
Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi şi-a prezentat planul de dezvoltare până în 2030. În detalii se face referire și la un viitor model electric Dacia pe noua platformă CMF-BEV.
Printre detaliile dezvăluite există și o noutate legată de marca Dacia. Este vorba despre viitoarea apariție a unui model Dacia 100% electric dezvoltat pe platforma CMF-BEV a Alianței, adică aceeași bază tehnică utilizată de vehiculele electrice. Înainte de lansarea unui viitor model 100% electric de clasă B, Dacia va avea ca noutăți, varianta hibrid a recent lansatului model Jogger (2023), și SUV-ul Bigster (2025).

Viitorul model electric Dacia, mai mare decât actualul Spring, va fi lansat pe piață după 2026 și, având în vedere că va utiliza aceeași platformă cu urmașul lui Micra și R5, ar putea fi produs la Renault ElectriCity, centrul industrial pentru mașini electrice din nordul Franței.
Conform datelor Renault, preluate de economica.net, platforma CMF-BEV va permite asamblarea a anuală a peste 250.000 de mașini înrudite aparținând mărcilor Nissan, Renault, Alpine și Dacia.

Sursa: RTV.net

Foto: Dacia Spring

LASA UN RASPUNS