“Daca as fi de maine director, as da AFARA tot Teatrul”, “Nu putem salva Teatrul cu Fuego!”

0
1231

Din nou un concurs pe post, tot un director interimar. Fie ca exigentele sunt dincolo de intelegere, fie ca participantii sunt total nepregatiti, cert este ca nici acum nu avem un director cu concurs la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, desi se incearca organizarea acestuia… de ceva vreme.

“În urma desfășurării celei de a doua etape a concursului de management pentru Teatrul Alexandru Davila Pitești, niciunul dintre cei doi candidați nu au trecut. Astfel, George Diaconescu, șeful secției Estradă, a obținut nota 4,05, iar regizorul Bogdan Cioabă a luat 5,86. Etapa de ieri a fost cea a prezentării proiectului de management, iar comisia de examen a apreciat că nici unul din cei doi candidați nu a depus proiecte viabile. Astfel, în termen 30 de zile se va relua întreaga procedură de organizare a concursului, începând de la depunerea de dosare.”, au transmis reprezentantii Consiliului Judetean Arges.Pana la finalul anului va ramane director interimar Araxy Negosanu.

Prezent intr-o conferinta de presa a CJ Arges, regizorul care va pune in scena, sambata, piesa “Nunta lui Figaro”, in premiera la Pitesti, Cristian Ion, a declarat vizavi de acest concurs pentru ocuparea postului de director al Teatrului Davila Pitesti: “Foarte multi oameni de calitate nu se prezinta la concurs ca sa urmeze toate stupiditatile astea din lege. Marii manageri din Romania nu au un concurs din asta cum e acum obligatoriu. Erau pusi sa conduca pentru ca aveau nas pentru asa ceva. Insa, au si fost slabi la interviu. Si actorii mi-au spus acest lucru. Pai intrebi de marile proiecte ale teatrului si zici de Fuego sau Autobuzul? Eu daca as fi de maine director, as da afara tot teatrul si l-as repune din nou. Cum adica masinistii nu sunt angajatii institutiei?”, care a adaugat ca un director, indiferent de buget, trebuie sa stie cum sa aduca “nume” pe scena de la Teatru. “Trebuie sa ai un director sa fie capabil sa faca lucruri.”, a adaugat regizorul Cristian Ion.

Vicepresedintele CJ Arges, Ion Manzana, a comentat de asemenea pe baza situatiei actuale a teatrului: “Nu putem salva Teatrul cu Fuego si Autobuzul!”.

LASA UN RASPUNS