Cunoscutul jurnalist Horia Alexandrescu, fata in fata cu studentii Universitatii din Pitesti!

0
770

Cunoscutul jurnalist si scriitor Horia Alexandrescu le-a vorbit studentilor sectiei de jurnalism din cadrul Universitatii din Pitesti despre meseria pe care o practica de ani buni, despre rolul jurnalistului in societate, despre cum a evoluat presa de-a lungul timpului, dar a povestit in cateva cuvinte si despre cum vede acesta jurnalismul zilelor noastre.

A incercat sa le traseze jurnalistilor in devenire cateva aspecte de care trebuie sa tina cont, daca isi doresc cu adevarat sa practice aceasta meserie, insa a incercat si sa destinda atmosfera prin diverse povestiri din intamplarile prin care a trecut de-a lungul timpului alaturi de diverse personalitati.

De asemenea, acesta a adus 3 din cartile sale pe care le-a oferit studentilor care i-au adresat cele mai interesante intrebari. “Primul lucru, puneti mana pe gramatica. Astazi, din doi jurnalisti, unul nu pune virgula acolo unde trebuie. Incercati sa cititi cat mai mult pentru dezvoltarea vocabularului. Aveti un timp liber, cititi o carte.”, le-a transmis Horia Alexandrescu studentilor. Nu a ezitat sa le spuna acestora ca “presa este intr-o prabusire catastrofala in aceasta perioada“, adaugand ca jurnalistii se multumesc cu informatii preluate de la agentiile nationale si nu mai fac stiri adevarate.

Horia Alexandrescu a fost adus in fata studentilor de la jurnalism la invitatia lui Florian Bichir, lector universitar doctor in cadrul UPIT.

LASA UN RASPUNS