Cu ce TEMPERATURI ne vom confrunta în această săptămână. FRIG ÎN TOATĂ ȚARA

0
672

Frigul se menţine în toată ţara, iar apoi vor veni şi ninsorile, este anunțul făcut de meteorologi. Iată care va fi evoluţia temperaturilor în săptămâna care urmează.

PROGNOZA METEO LUNI – În țară, vremea va fi rece, îndeosebi pe parcursul nopții când va fi ger în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade in estul Transilvaniei și 1 grad in vestul Olteniei, iar cele minime de marți dimineața se vor situa în general între -16 și -6 grade. Spre dimineață, pe spații restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO MARTI – Vremea se va menține rece, geroasă dimineața în majoritatea zonelor, iar noaptea pe arii restrânse în centru, sud și în est. Cerul, variabil, se va înnora treptat începând dinspre regiunile vestice și mai ales în cursul nopții, aria ninsorilor, în general slabe cantitativ, va fi în extindere în vestul, centrul și nordul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 grade in estul Transilvaniei și 1 grad in vestul Transilvaniei, iar cele minime între -11 și -1 grad, izolat mai scăzute în depresiuni. Noaptea, în sudul și estul teritoriului vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO MIERCURI – Vremea va deveni în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații, pe arii restrânse însemnate cantitativ, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea și în restul teritoriului. Vor predomina ninsorile, exceptând regiunile sud-estice unde precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând producerea de polei. Temperatura aerului va crește semnificativ față de intervalul precedent și se va apropia de normalul perioadei, astfel încât se vor înregistra maxime cuprinse între -3 și 6 grade, cu cele mai mari valori pe litoral și minime ce se vor situa, în general, între -7 și 2 grade.

PROGNOZA METEO JOI – Vremea se va menține în general închisă și temporar vor fi precipitații în regiunile vestice, nordice, centrale și estice și pe arii restrânse în rest. Va ninge, iar în special în regiunile sud-estice vor fi precipitații și sub formă de ploaie și lapoviță. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade.

PROGNOZA METEO VINERI – DUMINICA – Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Temporar vor fi precipitații, mai ales în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS