Cu cât câştigă un argeşean mai puţin! Vezi domeniile de lucru cele mai afectate

0
327

Potrivit unei situaţii transmise de către statisticienii Direcţiei Generale de Statistică Argeş, câştigul salarial mediu brut realizat în septembrie anul acesta a fost de 2141 lei. A fost înregistrată o scădere de 1,7% faţă de nivelul realizărilor salariale din luna anterioară acesteia, iar evoluţia descendentă a fost cauzată de dinamica negativă a câştigurilor salariale din sectoarele industrie, construcţii şi servicii, respectiv o scădere a câştigurilor salariale cu 2,6 şi respectiv 0,6%.

Statisticienii mai informează că, salariul mediu net realizat în septembrie anul acesta a fost de 1548 de lei. Câştigul mediu net a fost mai mic cu 23 de lei (-1,5%), iar această scădere provine de la faptul că au fost înregistrate la nivelul judeţului nostru câştiguri mai mici în sectorul industrie şi construcţii. De aici şi o medie a salariului net mai mic decât luna august 2013.

Comparativ cu luna septembrie a anului 2012, câştigul salarial mediu net a fost mai mare cu 33 lei, ca urmare a câştigurilor mai mari înregistrate în sectoarele agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (plus 12%).

LASA UN RASPUNS