Cod galben de NINSORI si viscol la munte, PLOI SI VANT in restul tarii!

0
150

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă meteo COD GALBEN de intensificări ale vântului pentru zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea. De asemenea, sunt aşteptate ninsori la munte şi ploi în restul ţării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă meteo COD GALBEN pentru intervalul 8 februarie, ora 12:00 – 9 februarie, ora 12:00. Sunt aşteptate intensificări ale vântului în zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei și în Dobrogea.

Pe parcursul zilei de luni (8 februarie) în Carpații Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80…100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55…70 km/h.În seara și în noaptea de luni spre marți (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80…90 km/h, precum și în sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h.

De asemenea, este emisă o alertă COD GALBEN pentru intervalul 8 februarie, ora 15:00 – 9 februarie, ora 10:00. În jumătatea de nord a Moldovei, temporar, vor fi precipitații slabe mixte și se va depune polei.

De asemenea, în intervalul 8 februarie, ora 12:00 – 9 februarie, ora 12:00, este in vigoare o INFORMARE METEOROLOGICĂ de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în nord-vest și în zona de munte, vor fi cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

În prima jumătate a săptămânii, vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul țării se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp.

LASA UN RASPUNS