Cer ca DNA sa se sesizeze in cazul ministrului argesean Daniel Constantin! “Protejeaza mafia!”

0
639

O prima problema este legata de “pierderea pietei”, “agricultorii romani nu mai au loc sa vanda in propria tara”. Ii solicita demisia ministrului Agriculturii si deputat de Arges, Daniel Constantin. PNL solicită demisia ministrului Daniel Constantin, prin moțiunea simplă ‘Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!’, care urmează să fie dezbătută marți în plenul Senatului. “Principala problemă cu care se confruntă agricultorii români este legată de dificultatea cu care aceștia pot concura pe piața agricolă internă din România. Practic, agricultorul român nu mai are loc să vândă în propria țară”, susțin semnatarii moțiunii.

Ei afirmă că Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol reprezintă “o lovitură decisivă” dată producției românești, în contextul în care obținerea atestatului de producător agricol și a carnetului de comercializare costă între 500 și 850 de lei.

Potrivit PNL, o altă problemă este legată de decapitalizarea agriculturii românești. “Agricultura sănătoasă nu merge fără bani, iar banii sănătoși se obțin numai din plusvaloare și din profit”, se explică în moțiune.
Liberalii îl acuză pe Daniel Constantin că a blocat subvențiile pentru agricultură printr-un ordin dat în aprilie, arătându-se și că sistemul informatic al APIA nu este funcțional.
Parlamentarii PNL afirmă totodată că legislația României în domeniul agricol promovată în ultimii trei ani este o “frână” în dezvoltarea agriculturii.

În plus, liberalii spun că ANSVSA “protejează mafia și bolile din agricultură”. Ei afirmă că Guvernul nu ia nicio măsură împotriva bolii albastre și califică drept o minciună motivația ANSVSA de a nu trece la acțiune deoarece fermierii nu sunt de acord cu vaccinarea animalelor.
“Cerem DNA să se sesizeze în acest caz grav de subminare a agriculturii românești”, completează semnatarii moțiunii.

Moțiunea a fost depusă săptămâna trecută.

LASA UN RASPUNS