Ce spun liderii locali despre sentinţa primită de Constantin Nicolescu

0
385

Vineri, 4 iulie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare, de către Curtea de Apel Bucureşti. Nicolescu este acuzat de fraudarea fondurilor europene.

Prejudiciul este de aproximativ un milion de euro. În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că în cursul lunii martie 2009, Consiliul Judeţean Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundaţii, mai exact era vorba de reconstrucţia a două poduri amplasate pe drumuri judeţene, în localităţile Căteasca, respectiv Ciomăgeşti.

În cadrul conferinţei de presă de vineri a Partidului Social Democrat Argeş, liderii partidului au refuzat să comenteze cu privire la decizia justiţiei, însă au dat totuşi declaraţii cu privire la acest subiect:

# Tudor Pendiuc, preşedintele interimar al PSD Argeş: „Sper ca apelul să ducă la un alt verdict. Cum pot să comentez? Am auzit acum 5 minute. Oricum nu poţi dori nici celui mai aprig duşman al tău să fie privat de libertate”.

# Mircea Drăghici, chestorul Camerei Deputaţilor: „Nu putem comenta decizia justiţiei. Numai cine nu munceşte, nu greşeşte. Cred, cel puţin, în buna intenţie a dumnealui. Mai departe nu pot face alte comentarii”.

# Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeş: „Statutul nostru nu ne permite să discutăm public despre deciziile justiţiei, însă eu cred în nevinovăţia domnului Nicolescu”.

LASA UN RASPUNS