Ce se intampla AZI, de 1 Decembrie, in Pitesti! Manifestari militare, concerte si aprinderea pomului de Craciun

0
790

Ziua Nationala a României 2015. Românii sărbătoresc astăzi 97 de ani de la Marea Unire. In Pitesti vor fi desfasurate mai multe evenimente prilejuite de ziua Nationala a Romaniei. Incepand cu ora 10.30 va avea loc un ceremonial militar si religios cu depunere de coroane si jerbe si buchete de flori la cimitirul Eroilor.

De la ora 12.00 va avea loc o parada militara pe strada Victoriei, pentru ca de la ora 17.30 sa aiba loc o retragere cu torte pe traseul Piata Vasile Milea – Piata Primariei.

De la ora 18.00, in Piata Primariei Pitesti se va desfasura de la ora 18.00 un recital al fanfarei militare, va avea loc aprinderea iluminatului ornamental de sarbatori, dar va fi si un concert live cu formatia Directia 5.

În urma cu 97 de ani, prin hotararea Marii Adunari Nationale intrunita la Alba Iulia se infaptuia statul national unitar roman. 1 Decembrie 1918 a fost momentul hotarator in istoria neamului nostru in care tara noastra si-a reintregit granitele si s-a indeplinit dorinta romanilor de a trai liberi si uniti.

LASA UN RASPUNS