Cazul bebelusilor. Atentie ce mancati! TOATE alimentele din Arges, sub LUPA inspectorilor pentru Siguranta Alimentelor

0
986

ANSVSA se implică în scandalul bebeluşilor bolnavi. Se verifică TOATE alimentele din Argeş! ANSVSA verifică toate alimentele din Argeş, după cazul bebeluşilor infectaţi cu E.coli, trei copii pierzându-şi viaţa.

Respectivele controale vizeaza alimente precum laptele, carnea, fructele şi legumele din întreg judeţul. Astfel, ANSVSA a anunţat colaborarea sa cu Ministerul Sănătăţii în cazul copiiilor cu sindrom hemolitic uremic şi va face controale pentru a identifica posibilele cauze ale contaminării. Vor fi controlate produsele alimentare achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie, cât şi de la persoane particulare.

Analizele de laborator durează între 2 şi 4 zile, informează ANSVSA.

Ministrul Sănătăţii a anunţat astăzi că, împreună cu echipa internaţională de medici, s-au identificat cauzele îmbolnăvirii bebeluşilor. Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a afirmat că ipotezele probabile ale infecţiei sunt reprezentate de un focar de origine alimentare sau pentru unele este posibilă transmiterea de la om la om. Acesta nu a făcut referire la un aliment anume şi a precizat că este posibil ca transmiterea inter-umană să fie făcută de la o persoana care vehiculează germenii.

LASA UN RASPUNS