Catalin Gherzan, despre turneul african al lui Iohannis: “Se manifestă ca un turist însetat să bifeze cât mai multe destinații!”

0
273

Preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se află într-un turneu oficial în patru state africane. Vizita de stat din Kenya este urmata de cele din Tanzania şi Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), precum şi oprire în Senegal. Imaginile in care presedintele si sotia sa apar relaxati, in haine lejere, facand safari împreună cu gazdele lor din Kenya au impanzit spatiul public, alaturi de cele in care Carmen Iohannis danseaza pe ritmuri africane la un liceu de fete din Kenya.

Președintele Klaus Iohannis se manifestă ca un turist însetat să bifeze cât mai multe destinații.“, puncteaza Catalin Gherzan pe marginea acestor imagini publice cu presedintele Romaniei, alaturi de sotia sa, in Africa, spunand de asemenea ca “Este un demers inutil în contextul în care România are alte priorități de politică externă. România are nevoie de demersuri diplomatice pentru a accede în Schengen, dar și pentru a atrage noi finanțări. Nu zic că nu este bine să ajungi și în țări africane, dar astfel de vizite în contextul internațional actual sunt fix ca nuca în perete. Așteptăm cu interes vizita lui Klaus Iohannis în Australia, schimburile diplomatice cu Kiribiati și rezolvarea problemelor românilor din Patagonia.”.

LASA UN RASPUNS