Candidatul PAM, la Primaria Balilesti: “Este momentul ca oamenii sa aleaga in fruntea lor un manager!”

0
1738

Candidatul Partidului pentru Arges si Muscel la Primaria Balilesti este un tanar in varsta de 32 de ani, George Alexandrescu, absolvent al Colegiului Pedagogic Carol 1 din Campulung. A terminat Facultatea de Management din cadrul UPIT, dar si un master la specializarea Business Management. Este pentru prima data cand face parte dintr-un partid politic si candideaza pentru Primaria Balilesti. Care sunt sansele acestuia pentru fotoliul de primar, dar si care este viziunea candidatului George Alexandrescu, urmariti in interviul urmator:

De ce v-ati hotarat sa candidati la primaria Balilesti?

M-am hotarat sa candidez pentru ca stiu ce pot si cred ca oamenii au nevoie de mai mult. Cred, sincer, ca pot sa le ofer mai mult. Nu avem nevoi speciale, ne dorim pentru comuna noastra sa treaca in secolul 21, sa fim racordati la gaze naturale, la reteaua de apa, sa avem un sistem de canalizare, sa refacem drumurile de acces la terenurile agricole. Avem cazuri unde pamanturile raman nemuncite sau mai rau, se vand pe nimic pentru ca oamenii au acces restrictionat. Munca trebuie stimulata, oamenii au nevoie de sprijin.

Este adevarat ca, in prezent, nu aveti apa curenta, gaze sau canalizare?
O parte din satul Bajesti este racordata la apa curenta. In rest suntem deconectati de la tot ceea ce inseamna civilizatie moderna.

Inteleg ca sunteti printre ultimii candidati care si-a anuntat candidatura, ne puteti raspunde de ce?
Desigur. Nu fac politica si toata viata am fost apolitic. Sincer, nu mai am incredere in marile partide pe care le-am avut la conducere de 26 de ani. Am avut propuneri de la mai multe partide, dar le-am refuzat. Apoi am aflat de Partidul pentru Arges si Muscel, singurul partid regional, un partid al nostru, al argesenilor. Mi s-a parut momentul potrivit, l-am cunoscut pe domnul presedinte Mircea Andrei, un om extraordinar, am cunoscut oamenii din interiorul partidului, am realizat ca se promoveaza doar valori morale, crestine si am facut pasul inainte. Valori, cinste, onoare, demnitate sunt doar cateva cuvinte care ar trebui sa stea la baza politicii.

Despre dumneavoastra, ne puteti spune cu ce va ocupati?
Da, conduc o societate privata din functia de Director General.

Referitor la studii, ne puteti spune cateva cuvinte?
R. Da, am terminat Colegiul Pedagogic Carol 1 din Campulung, dupa care am terminat facultatea de Management la Pitesti. Ulterior am terminat si masteratul tot la Pitesti, specializarea Business Management.

Considerati ca sunteti potrivit pentru functia de primar? Din cate inteleg, nu ati avut tangente cu administratia locala.
Da, cred sincer ca da. Este momentul ca oamenii sa aleaga in fruntea lor un manager, daca in mediul privat se poate, nu credeti ca astfel de oameni ar trebui atrasi in administratia locala? Nu credeti ca cea mai potrivita persoana pentru o astfel de functie este un manager? Sa alegem pe cineva care poate gestiona orice situatie, care poate gestiona banii publici in vederea acoperirii nevoilor cetatenilor? Sa fie cineva care poate atrage Fonduri Europene in comuna, care poate genera locuri de munca? Nu despre asta este schimbarea?

Nu credeti ca sunteti prea tanar pentru o astfel de functie?
Bineinteles ca nu, nu fac trimitere la alti primari cu mandate de la 24 de ani, 27 sau 30. Va spun doar atat: este timpul sa schimbam generatiile, este timpul ca vechea generatie sa predea stafeta. Noi suntem viitorul. Timpurile se schimba, vin impreuna cu o echipa tanara, incercand sa aducem un suflu nou. Comuna noastra are nevoie de asta, o echipa noua, tanara, cu potential, putere si dorinta de munca.

Considerati ca sunteti cel mai potrivit dintre candidati pentru aceasta functie? Dar cel mai pregatit?
La prima intrebare va raspunde electoratul pe data de 5 iunie. La cea de a doua intrebare nu pot sa va raspund pentru ca nu am studiat CV-urile celorlalti candidati, nu pot sa vorbesc despre niciunul dintre dansii.

Despre actuala conducere ne puteti spune cateva cuvinte?
Nu comentez referitor la actuala conducere, fac campanie pentru mine si partidul pe care il reprezint, nu fac anticampanie. Pot doar sa va spun ca, daca eram multumit, nu as mai fi candidat pentru aceasta functie. Cred ca pot mai mult si revin la ce discutam mai devreme, este timpul ca vechea generatie sa predea stafeta. Au avut 12 ani in care s-au intamplat si bune si rele. Sunt si realizari care nu pot fi trecute cu vederea. Cred insa ca putem mai mult. Eu ii astept pe toti la vot pe 5 iunie. Fiecare vot conteaza!george alexandrescu, pam,

 

LASA UN RASPUNS