Când vor fi RELUATE CURSURILE ȘCOLARE! ”NU VORBIM DE ÎNGHEȚAREA ANULUI în niciun scenariu”

0
447

UPDATE. ORA 14.00

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat marți că, în urma mai multor consultări, reluarea cursurilor se va face după finalizarea stării de urgență.

Ministrul Educaţiei a anunţat luni că elevii vor rămâne acasă cel puţin până la jumătatea lunii mai. Monica Anisie exclude categoric varianta îngheţării anului şcolar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, atunci când expiră starea de urgență în România.

“Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ministrul a precizat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență, iar măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora vor fi anunţate în cursul acestei săptămâni.

“Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat Monica Anisie. Ministrul a adăugat că la examenele importante nu se va lua în calcul materia care nu a fost predată la școală.

……………….

Ministrul Educației, Monica Anisie, va face declarații, începând cu ora 14:00, pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor școlare. În urmă cu scurt timp însă, președintele Asociației de Părinți, Iulian Cristache, a oferit câteva informații fără a dezvălui însă clar care este decizia Guvernului în acest sens. Întrebat de un jurnalist Antena 3 referitor la reluarea cursurilor școlare începând cu 1 iunie, cel mai devreme, acesta fiind se pare un scenariu al Ministrului Educației, Cristache nu a dorit să ofere informații clare, spunând că aceste vor fi oferite decât după ora 14.00 de către ministrul Monica Anisie. Acesta a spus însă că nu există scenariu prin care să se repete anul, să se înghețe anul: ”Vorbim de un an din viața copiilor, nu va fi vorba de așa ceva. Doamna ministru va ieși și îi va liniști pe părinți. Fie că se va începe pe 1 iunie, la jumătatea lui iunie sau la începutul lunii iulie, nu vorbim de înghețarea anului în niciun scenariu. Se va vedea exact în funcție e evoluția virusului în româniaȚinem neapărat ca Bacalaureatul să se țină”, a declarat președintele Asociației de Părinți.

Cursurile au fost suspendate odată cu impunerea stării de urgență în România. Luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență cu o lună, până pe 16 mai. Ministrul Educației a declarat, tot luni, că anul școlar nu va fi înghețat și că se vor găsi soluții pentru ca activitatea să fie reluată.

LASA UN RASPUNS