CALENDARUL simulărilor pentru Evaluarea Naţională 2023 şi Bacalaureat!

0
154

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul simulărilor pentru Evaluarea Naţională 2023 şi Bacalaureat. Astfel, simulările pentru Evaluarea Națională 2023 vor fi susținute de elevii clasei a VIII-a în perioada 20-22 martie, în timp ce simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 vor avea loc între 27 și 30 martie, conform unui ordin aprobat miercuri, 25 ianuarie, de ministrul Educației, Ligia Deca.
Astfel, potrivit ordinului, simularea Evaluării naţionale este programată în 20 martie la Limba şi literatura română, 21 martie la Matematică, 22 martie la Limba şi literatura maternă, iar în 29 martie este prevăzută comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 27 martie-6 aprilie: 27 martie- Limba şi literatura română, 28 martie- proba obligatorie a profilului, 29 martie- proba la alegere a profilului şi a specializării, 30 martie- Limba şi literatura maternă, iar comunicarea rezultatelor se va face în 6 aprilie.

CITESTE SI: Premii in bani pentru absolventii argeseni de 10, la Evaluarea Națională și la BAC!

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

CITESTE SI: Primarul Pitestiului, avertisment catre un director de scoala, auzind ca tine elevii in frig: “Vă promit că veți avea de-a face cu mine!”

Sursa: RTV.net

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS