Caini salvatori din 13 judete din tara, in judetul Arges, la pregatire!

0
124

În perioada 6 – 10 iunie, la Cabana Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan, Salvamont Argeș organizează “TABĂRA NAȚIONALĂ DE PREGĂTIRE PENTRU CĂUTARE LA SUPRAFAȚĂ DESTINATĂ UNITĂȚILOR CANINE SALVAMONT”, ne informeaza Consiliul Judetean Arges.

Tabăra este organizată în colaborare cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. Participă unități canine din 13 județe din țară.

Salvamont Argeș este primul serviciu care a folosit un câine în salvarea montană și a inițiat conceptul de unitate canină Salvamont la nivel național.

Primul câine folosit a fost donat de salvamontiștii din Franța, în anul 2013, și a parcurs toate formele de pregătire din Franța împreună cu conductorul lui. Îl cheamă Helios și a participat alături de salvatorii montani la zeci de operațiuni de salvare.

Unitatea canină de intervenție la avalanșă este echipajul format dintr-un câine și salvamontistul său, echipaj care a parcurs formele de pregătire specifice din cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

LASA UN RASPUNS