Argeșean căutat de poliția italiană

0
590

Căutat de autorităţile italiene, un argeşean a fost prins şi reţinut de poliţişti. Sebastian Ioan Chiş, în vârstă de 40 de ani, din comuna Coşeşti, era urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare. El a fost prins de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu oamenii legii de la Secţia de Poliţie Rurală din Stâlpeni.

Bărbatul a fost dus marţi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, fiind dispusă reţinerea lui pentru 24 de ore. Tot marţi, Curtea de Apel Piteşti a admis cererea de arestare preventivă. A fost emis pe numele său un mandat pentru 15 zile. În tot acest timp, procurorul va trebui să depună la dosar mandatul european în original şi tradus.

Iată ce prevede sentinţa dată în urmă cu puţin timp:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi în baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004, modificată şi completată, combinat cu art.223 alin. 2 rap. la art. 202 alin. 1 lit. e Cod procedură penală, dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Chiş Sebastian–Ioan, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 15 de zile, respectiv de la data de 08 ianuarie 2019 până la data de 22 ianuarie 2019, inclusiv. Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 21 ianuarie 2019, ora 12:00, pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. Potrivit art.101 alin.6 din Legea nr.302/2004 modificată şi completată, prezenta încheiere se comunică Centrului de Cooperare Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate – Serviciul Cooperare Judiciară în Materie Penală din cadrul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 ianuarie 2019, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.

LASA UN RASPUNS