Anunțul făcut de METEOROLOGI: Revin PLOILE

0
1790

Deși vremea weekend-ul acesta este deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade Celsius, de luni, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice.
La noapte, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între 0 și 7 grade. Va ploua slab în Maramureș, local în Crișana și Banat și izolat în Transilvania, iar la munte, la peste 1800 m altitudine, mai ales în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. În special în sud și sud-est, spre dimineață vor fi condiții de ceață.

 

Duminică, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nord-vest și in centru și 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade.

Luni, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării și va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 grade in Moldova și 19 grade in Lunca Dunarii, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate și va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest a țării, iar spre seară și noaptea în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice. Precipitații mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine.

Marți, în regiunile estice și sud-estice valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înnorările vor fi accentuate și va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Trecător la altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, în special la munte, în sud-vestul și local în sudul și centrul țării.

Miercuri, vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar va ploua slab. La munte, în special la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

LASA UN RASPUNS