Anunț de la meteorologi: Revin NINSORILE

0
1861

Revin ninsorile. Anunțul a fost făcut de meteorologi. Începând de sâmbătă, de la ora 20.00 până luni, la ora 20.00, sunt aşteptate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

Începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei.

În weekend, ploile se vor extinde devenind moderate cantitativ și cuprinzând jumătatea de vest a țării, în timp ce la munte vor fi și lapovițe sau ninsori. Vântul va avea intensificări.

De duminică valorile termice vor marca o scădere. În vestul, centrul și nordul țării, cerul va avea înnorări și, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitații mixte în zonele joase și ninsori la munte.

LASA UN RASPUNS