Ansamblul ”Hora” din Albeștii de Argeș, AMBASADORI CULTURALI ai României, în Turcia

0
2317

Ansamblu popular argeșean, la un festival internațional organizat în Turcia. Nu este pentru prima dată când participă, în urmă cu doi ani venind acasă și cu un premiu, artiștii urcând pe podiumul laureaților.

Ansamblul ”Hora” al comunei Albeștii de Argeș a plecat săptămâna acesta în Turcia, pentru 10 zile, unde va participa la un Festival Internațional. Primarul Gabriel Popa este foarte mândru de artiștii localității care duc numele comunei peste tot în țară, dar și în străinătate, făcându-se astfel cunoscute tradițiile și obiceiurile locului. Vorbește cu mare încântare despre Ansamblul Hora și performanțele sale. ”Îi sprijinim cât de mult putem, sunt ambasadorii noștri culturali. În urmă cu doi ani, au mai participat la acest festival internațional organizat în Turcia, unde au obținut și un premiu și suntem foarte mândri de ei. Anul trecut nu au mai putut merge pentru că, din păcate, a murit maestrul coregraf Stelian Ilie, însă ne bucurăm foarte mult să fim acum reprezentați. Când se întorc din Turcia, se vor pregăti să meargă în Iași, la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret Cătălina”, ne-a declarat edilul localității Albeștii de Argeș, Gabriel Popa.

La festival și-au anunțat participarea 12 țări, iar grupul de la Argeș, singurul participant din România, este format din 30 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, însoțiți de 7 adulți. Aceștia vor reprezenta folclorul românesc, promovând portul tradițional și jocul specific zonei argeșene. Primăria Albeștii de Argeș a asigurat costurile cu transportul artiștilor, precum și alte cheltuieli aferente.

LASA UN RASPUNS