ANALIZA corelației dintre chiriile si preturile apartamentelor din Pitesti!

0
351
Cosmin Enachescu, CEO Platforma OfertaTerenuri si ImobiliareOferte
Cosmin Enachescu, CEO Platforma OfertaTerenuri si ImobiliareOferte

Pentru o perspectiva statistica si imobiliara a pietei rezidentiale din Pitesti se impune o analiza a relatiei dintre chiriile realizate si preturile proprietatilor rezidentiale, pornind de la ipoteza ca o proprietate este practic un bun ca oricare altul, fiind deci evaluat in functie de beneficiile care le aduce. Daca ne uitam la statisticele din ultimii doi ani, observam ca piata imobiliara a jucat un rol semnificativ in determinarea costului locuirii si in evolutia economica a acestui oras.

Pentru a evalua corelatia dintre chiriile realizate si preturile proprietatilor rezidentiale in Pitesti, am calculat coeficientul de corelatie Pearson. Cu o corelatie de aproximativ 0.8 pe o scara de la -1 la 1, putem concluziona ca exista o corelatie pozitiva puternica intre aceste doua variabile. Ce inseamna acest lucru? Poate sugereaza ca, in general, cresterea preturilor proprietatilor rezidentiale este asociata cu cresterea chiriilor in orasul Pitesti.

In concluzie, analiza de fata evidentiaza o corelatie puternica intre chiriile realizate si preturile proprietatilor rezidentiale din orasul Pitesti. Preturile mai ridicate ale proprietatilor rezidentiale sunt asociate cu chiriile mai mari. Acest lucru are implicatii importante pentru piata imobiliara locala si pentru costul locuirii in oras. Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca aceste rezultate sunt bazate pe modele statistice si pot fi influentate de anumiti factori specifici. Pentru o opinie avizata, poate fi necesar ca agentul dumneavoastra imobiliar sa efectueze mai multe teste specifice sau studii de caz.

Specialistul tau in imobiliare! 

Cosmin Enachescu, CEO Platforma OfertaTerenuri si ImobiliareOferte

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS