ALERTĂ METEO. Jumătate din țară, sub coduri portocaliu și galben de NINSORI și VISCOL

0
738

Cod galben de ger, ninsori şi polei pentru 17 judeţe și Cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Capitală și 14 județe. Argeșul se află în cea mai mare parte sub cod portocaliu de ninsori și viscol, iar partea de nord a județului este sub cod galben de ger, ninsori și polei.

O avertizare cod galben de ger, ninsori şi polei, care vizează, total sau parţial, 17 judeţe, va intra în vigoare joi, la ora 15.00. De asemenea, joi de la ora 23.00, 14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol.

Potrivit meteorologilor ANM, de joi de la ora 15.00, şi până vineri la ora 20.00, va fi cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h şi temporar 65…70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii”, mai spun meteorologii.

LASA UN RASPUNS