ALERTĂ METEO. Cod galben de FENOMENE PERICULOASE

0
815

Avertisment de ultimă oră al meteorologilor. Cod galben de fenomene periculoase emis pentru mai multe judeţe din vestul, sudul şi estul României. Vânt puternic, ploi abundente, descărcari electrice, grindina, ninsori abundente, viscol, dar şi temperaturi extreme, polei şi ceaţă ne aşteaptă în următoarele ore.

Potrivit ANM, în intervalul de valabilitate 21 ianuarie, ora 16 – 22 ianuarie, ora 22,
fenomenele vizate sunt: precipitații moderate cantitativ mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. ”În intervalul menționat precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor cumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp. Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, iar în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.
Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h.”, se arată într-o informare ANM.

 

COD GALBEN. Interval de valabilitate: 21 ianuarie, ora 20 – 22 ianuarie, ora 11
Fenomene vizate: predominant ninsori în general însemnate cantitativ, strat consistent de zăpadă.

În județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă.

LASA UN RASPUNS