ALDE pledează pentru drepturi egale ale fermierilor, în Europa!

0
277

Pentru europarlamentarii ALDE, creșterea producției și a randamentului agricol sunt obiective de interes național pe care vor continua să le susțină constant în toate mediile politice și instituționale deopotrivă naționale și europene. Trebuie să primeşti subvenţii egale cu cele de care se bucură agricultorii din alte state membre UE pentru că nu munceşti mai puţin decât ei. Produsele tale trebuie să fie competitive pe piaţa europeană. Tu ţine-te de treabă, iar noi vom avea grija ca banii să ajungă la tine! Doi argeșeni care se află pe lista ALDE pentru Parlamentul European sunt gata să lupte pentru interesele tale: deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte al partidului și secretarul de stat Robert Tudorache.

#Ce a făcut Guvernul PSD-ALDE pentru fermieri
*Am adus pentru agricultura românească 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada 1 ianuarie 2017-25 februarie 2019, dublu faţă de totalul sumelor încasate de la uniunea europeană în 9 ani, între 2007 și 2016. Pentru 2019 avem ca țintă de absorbție 3 miliarde euro.
*Prin programul naţional de dezvoltare rurală au fost acordate sume:
-pentru modernizarea și reabilitarea sistemelor de irigații, care pot deservi aproape 400.000 de hectare de plantaţii;
-pentru demararea lucrărilor de modernizare a 3.500 de kilometri de drumuri comunale;
-pentru 748 de kilometri de drumuri forestiere, pentru aproape 3.000 de kilometri de rețea de canalizare în mediul rural;
-pentru 1.752 de kilometri de reţea de alimentare cu apă în mediul rural;
-800 de drumuri agricole sunt în curs de înființare sau de modernizare.
*Au fost înfiinţate 10.000 de mici ferme de familie, au fost construite 238 de unităţi de procesare a produselor agricole şi pomicole şi au fost create aproape 7.300 de noi locuri de muncă, toate din bani europeni. În ultima săptămână din februarie 2019, au intrat în ţară aproape 300 milioane de Euro pentru susţinerea PNDR, ceea ce înseamnă că de la începutul anului, agricultura românească şi dezvoltarea rurală au beneficiat deja de peste 1,5 miliarde de Euro din fonduri europene.
*Am acordat la timp subvențiile pentru agricultori. Acestea au fost acordate integral, reprezentând un real sprijin pentru agricultura românească.
*Am extins suprafața agricolă irigabilă de la circa 300.000 ha în 2016, la peste 1,4 milioane ha în 2019. Până în 2020, valoarea investițiilor va ajunge la peste 1 miliard euro.
*Am introdus măsura privind apă gratuită până la stația de punere sub presiune pentru care s-au platit 21,3 milioane lei de la bugetul de stat.
*Am înființat creditul de dezvoltare cu garanții de stat de 80% pentru susținerea produselor agricole deficitare. Dobânda este doar de 2% peste ROBOR, cu un plafon maxim de 3 milioane euro. Valoarea garantată de stat este 1,28 miliarde lei.

               M.F. 41190002, comandă ALDE, executat de SC ALENTI TRANSMISION VMV SRL

LASA UN RASPUNS