AFLĂ cum va fi VREMEA de Revelion! Meteorologii au făcut ANUNȚUL

0
686

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Revelion. Astfel, în noaptea dintre ani sunt anunțate temperaturi normale pentru această perioadă a anului, cu precipitații slabe cantitativ și izolate.

Cei care merg în stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe, anunță Mediafax.

În țară, în preajma Anului Nou, temperaturile maxime pot depăși în unele zone ale țării 9-10 grade, iar minimele vor coborî sub zero grade, anunță meteorologii.

Teodora Cumpănașu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat pentru Mediafax că: “În ultimele zile ale anului vremea va fi caracterizată în general de valori peste mediile multianuale, o vreme caldă cu minime care doar local vor coborî sub pragul de îngheț, vor fi valori de -4, -5 grade, cu precipitații în majoritatea zonelor țării însă precipitații slabe. (…) În următoarele zile vor mai fi temperaturi ridicate în special în partea de sud, cu deosebire în Oltenia, din nou valorile termice pot trece de 10 grade”.

În noaptea dintre ani, meteorologii anunță o scădere ușoară a temperaturilor, însă vântul va sufla slab, precipitațiile vor fi slabe cantitativ și izolate.

“O scădere de temperatură o așteptăm pentru noaptea dintre ani, dar valori ce vor tinde să devină normale pentru data din calendar astfel încât spre dimineață temperatura să scadă până spre -10 grade în zonele de munte, în partea de Est a Transilvaniei, -6, -9 grade în nordul Moldovei și local în vestul și nord-vestul țării iar pentru regiunile sudice înclusiv în Capitală -3, -2 grade cea mai scăzută temperatură, dar se va înregistra către dimineața zilei de 1 ianuarie. Partea bună este că, deși pe parcursul zilei de 31 vor fi precipitații destul de multe și în majoritatea zonelor țării, nu vorbim de precipitații însemnate cantitativ, se vor semnala foarte slabe, în noaptea dintre ani posibilitatea de a se semnala precipitații izolate se menține doar în extremitatea de sud-est și în partea de nord-vest a teritoriului dar asta cu siguranță nu va strica buna dispoziție nici măcar a celor care aleg să-și petreacă revelionul în aer liber în orașe.”, a mai declarat Teodora Cumpănașu, meteorolog în cadrul ANM.

Sursa: Stiripesurse.ro

LASA UN RASPUNS