Acum. ATENTAT cu BOMBA dejucat la manifestarile ocazionate de 1 Decembrie! A fost retinut un barbat

0
698

Un barbat a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT dupa ce a incercat sa detoneze un dispozitiv exploziv in timpul manifestarilor ocazionate de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Un atentat a fost dejucat, marţi, la Târgu Secuiesc, de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat “sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive”. Acesta este membru al formaţiunii extremiste “Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria. Iata ce arata comunicatul DIICOT:

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura naționalist-extremistă “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria le promovează în Transilvania în scopul realizării, inclusiv prin acte de violență îndreptate împotriva cetăţenilor români și a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare/împiedicare a autorităților române în actul de exercitare a puterii de stat în zona așa-zisului “Ținut Secuiesc”, ca etapă a procesului ce vizează refacerea “Ungariei Mari”, inculpatul B. I. A., membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii”.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

SURSA: RomaniaTV.net

 

LASA UN RASPUNS