A solicitat zeci de mii de lei sa intervina la judecatori! Avocata in Baroul Arges, in AREST

0
801

O avocata din Baroul Arges a fost retinuta de procurorii DNA Pitesti sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Se pare ca aceasta i-a cerut unui martor denuntator zeci de mii de lei pentru a interveni in instanta de judecata in privinta solutionarii unui dosar. Magistratii au decis ca avocata, Filoftia Folescu, să rămână în arest la domiciliu.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 03.12.2015, a inculpatei.FOLESCU FILOFTIA, avocat în cadrul Baroului Argeș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență,
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora :

În cursul lunii martie 2015, inculpata Folescu Filoftia, în calitate de avocat în cadrul Baroului Argeș, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma totală de 35.000 de lei și a primit, prin intermediar, ulterior, în două tranșe, suma de 20.000 de lei.
În schimbul acestei sume de bani, inculpata a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Argeș, învestiți cu judecarea unei cauze civile care-l privea în mod direct pe martorul denunțător și a promis că va interveni pe lângă aceștia în vederea soluționării favorabile a litigiului.
Întrucât, la data de 27 mai 2015, printr-o decizie civilă, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea de revizuire formulată în dosarul respectiv, martorul denunțător i-a solicitat inculpatei să-i remită suma de bani primită.
Deși inițial inculpata Folescu Filoftia i-a spus martorului denunțător că nu a mai recuperat banii de la „complet”, la data de 02 decembrie 2015, i-a remis acestuia din urmă suma de 17.000 lei, urmând ca restul de 3.000 lei să îi restituie în data de 15 ianuarie 2016.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.
Inculpatei Folescu Filoftia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 03 decembrie 2015, Curții de Apel Pitești cu propunere de arest la domiciliu pentru 30 de zile.”, arata comunicatul emis de DNA Pitesti.

SURSA FOTO: Internet

LASA UN RASPUNS